תשכחו מפקקים ותשכחו מתשלומים גבוהים על טיפולי רכב ועל דלק, היום נסיעה באופניים לכל מקום בעיר לא קיימת רק באירופה. יותר ויותר אנשים בישראל קמים בבוקר, חובשים את הקסדה על הראש ויוצאים לנסיעה קצרה ומהנה על אופניים והתופעה הזאת גדלה ככל שהזמן חולף ועל כן צצים פתרונות רבים לכל מיני בעיות שהיו בעבר בתחום. היום כמעט בכל מקום אתם תמצאו מתקני חניה לאופנים שממוקמים ליד עסקים, מוסדות ופארקים ואף התופעה של הכנסת מתקני חניה לאופנים לתוך הבתים ובחצרות גדלה גם היא. אבל אלו שמשתמשים במתקנים כאלו בבית צריכים לשאול את עצמם את השאלה המתבקשת – "איך בוחרים מתקן חניה לאופנים?"
על השאלה הזאת אפשר לענות כאשר מבינים מה בדיוק הצורך של המתקן. דבר ראשון צריך לחשוב על כמות האנשים שהולכים להשתמש באופניים. אם המתקנים ישמשו מספר רב של אנשים כמו למשל בכניסה לבניין או בחצר אז יש לקנות מתקנים שמספקים מקומות למספר זוגות האופניים הדרושים ואם אין צורך ביותר מדי אנשים יש מתקנים שמכילים זוג אחד או שניים בלבד והם כמובן זולים יותר מהאחרים. בנוסף, צריך לחשוב על איך ממקמים את האופניים על המתקן בצורה הנוחה, מתקני קשירה פשוטים או מתקני תליה מעוצבים יותר, הכל בהתאם לתקציב, לנוחות ולמראה עיצוב המתקן או התאמה של העיצוב לסביבה שבה הוא יוצב. (מה גם שאפשר להזמין מתקני אופניים בעיצוב אישי) לא פחות חשוב מכך, צריך לקחת בחשבון איפה מניחים או מתקינים את המתקנים כך שהם לא יפריעו לעוברי אורח או יפריעו בכל דרך אחרת.
אם אתם סגורים על סוג המתקן אותו אתם רוצים, מומלץ לקנות אותו ואף להיוועץ שנית עם בעל מקצוע בתחום בחנות וותיקה ואיכותית. בארץ יש חנויות איכותיות שמציעות מתקני חנייה לאופניים כדוגמת חן אופן בע"מ שהיא סביר להניח החברה המובילה בתחום. אפשר גם לבקר באתר האינטרנט שלה כדי להתרשם יותר מהמוצרים.